porreros

porreros

dimarts, 3 de juny del 2014

Els pronòstics

 A 10 dies d’iniciar el Mundial 2014 ja ens arriben els primers pronòstics per conèixer el campió.

El prestigiós banc americà Goldman Sachs fa un pronòstic conservador: el Brasil de Neymar, campió a casa, guanyant a la final a l’Argentia de Messi. Espanya cauria a semifinals davant Argentina, després d’empatar en el temps reglamentari a 1.

De totes formes, què pot saber un banc d’inversió sobre fútbol, us preguntareu la majoria? Doncs probablement res, però en qüestió d’estadístiques en saben molt. I en això han basat el seu estudi. Al 2010 aquesta entitat es va equivocar dient que Brasil guanyaria el Mundial, però va encertar en que la Roja jugaria la final.




No solament l'economia i l'estadística mira de reüll cap al Mundial de futbol de Brasil. També fa el propi Stephen Hawking, un dels científics més brillants del món, que ha decicidit analitzar les condicions que li són més propícies a la selecció d'Anglaterra en la cita mundialista. Hawking ha estudiat, entre altres factors, el clima o l'altitud que més li convé a la seva selecció per guanyar el Mundial.

Així, el prestigiós científic creu que un augment de 5 graus en la temperatura redueix un 59% les seves opcions de guanyar, al mateix temps que les incrementa si juga en altituds inferiors a 500 metres, segons informe el diari britànic *The *Telegraph. Per a Stephen *Hawking, les probabilitats d'èxit augmenten un terç quan el partit comença a les tres de la tarda i una cinquena part quan vesteixen samarretes vermelles. 

El científic no deixa d'analitzar l'impacte sobre les possibilitats d'èxit per al Mundial que pot tenir el llarg a vol a Brasil, que redueix un 22% les opcions de triomf, o el fet que l'àrbitre de les trobades sigui europeu, doncs Anglaterra guanya un 63% dels partits en els quals l'àrbitre és europeu enfront del 38% si és de qualsevol altra part. Hawking també aconsella al seleccionador britànic que opti per un sistema de 4-3-3, enfront del 4-4-2 habitual. 

I per acabar amb els primers pronòstics, els d'El Brujo Mayor de México, un equivalent a la Bruja Lola a les Espanyes profundes.


Aquest senyor, que porta exercint de bruixot 55 anys, pronostica que les semifinals les jugaran Brasil i tres equips europeus.
En declaracions fetes a la televisió mexicana diu: "Estic veient un campionat barrejat entre futbol i màgia. Imaginin-se Mèxic jugant contra Brasil en el seu segon partit i en les graderies 40 mil bruixots tocant el tambor, xiulets amb plomes i acoquinant a través de la seva màgia. Cada país, d'acord al seu grau, portarà els seus propis bruixots i la seva pròpia gent que faci el mateix.
Evidentment, veig Brasil com un finalista. Un altre país que està buscant el seu moment estel·lar és Holanda i Alemanya està molt acreditat. Per aquí hi haurà un altre equip precisament d'Europa. Jo crec que seran tres països europeus i precisament Brasil els que juguin les semifinals."

O sigui, que encara sou a temps de modificar els vostres pronòsitcs a la porra...


2 comentaris:

  1. No si, entre tots estan empenyats en que Anglaterra guanyi el mundial.....Però que és impossible !!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Eixa foto és un fake. Tothom sap que Stephen Hawking és del Llevant. Granota = mc2

    ResponElimina