porreros

porreros

dimarts, 5 de juny del 2012

Frikada 1 – Eurocopa 2012 – Mitja d’edat dels equips



I per anar fent boca, una d’aquelles frikades que tant ens interessa a tots; quina és la sel·lecció amb la mitja d’edat més jove participant a l’Eurocopa i quina la més veterana?

Sabeu quina és la més jove?

Doncs sí, heu encertat.
La sel·lecció amb una mitja d'edat més jove és ALEMANYA, amb 24,4 anys.
La segueixen d'aprop sel·leccions com la polaca (25,1 anys), Anglaterra (26,5), Dinamarca (26,5) i França i Espanya (amb 26,7 dies).

Espanya va guanyar el Mundial de Sudàfrica el 2010 amb una mitja de 25,9 anys, i l'Eurocopa de 2008 amb una mitja de 26 anys, així que arriba a Polònia una mica més envellida.

I la sel·lecció més veterana? Sabeu quina és?

Doncs potser també heu encertat: SUÈCIA, amb una mitja d'edat de 28,1 anys.

I quins són els equips que segueixen a Suècia com més envellits? Itàlia (27,9 anys), Rússia i Irlanda (amb 28 anys aquestes dos).

Ara bé, una de les sel·leccions que s'emporta la palma és Grècia, ja que compta amb dos dels 3 jugadors més veterans del campionat: el porter Kostas Chalkias i el defensa Nikos Liberopoulos, tots dos amb 36 anys.
El tercer jugador del campionat amb 36 anys és l'actual porter de l'Aston Villa, en Shay Given, i que jugarà l'Eurocopa amb la sel·lecció d'Irlanda.

I per tant, si tenim els jugadors més veterans, qui són els més joves? 
Doncs una de les futures estrelles de l'equip anglés, en Alex Oxlande-Chamberlain, qui  amb 18 anys, comparteix l'honor de ser el jugador més jove participant a l'Eurocopa amb l'holandés Jetro Willems.

Per acabar, només una pregunta que espero contesteu dins dels comentaris: qui ha estat el jugador més veterà en jugar mai una Eurocopa?

Ergurú.

5 comentaris:

  1. Ei, ja tinc la resposta del més vell: l'alemany Lothar Matthäus, que va jugar un partit contra Portugal en l'Eurocopa del 2000. Ho va fer amb 39 anys i 91 dies. L'holandès Arnold Mühren fou el campió més iaio, amb 37 años i 23 días, en lEurocopa de 1988.
    Ole !

    ResponElimina
  2. Tu si que ets un friki de "cuidado". Encara no hi ha cap comentari i ja dones la resposta, jajaja.

    ResponElimina
  3. Reivindico una foto d'un tiobueno alemany amb la bandera o un de suec! Tant me fa!
    Què és això de posar una tiarra i un dibuix d'un suec??? Ja us val!!!

    jo participo en la porra per l'ambient, per les firkkades que dieu... però no en tinc ni idea, així que... els meus comentaris vevureu que no tenen massa a veure amb el futbol (jo sóc així!)

    ResponElimina
  4. S'accepta la suggerència...
    De fet ja ho vaig intentar, però el meu proveïdor d'internet i el sr. google es van posar en contra i no va aparèixer cap suec tiarro bo amb la bandereta de marres...

    ResponElimina
  5. joan, la teva super-quick resposta es poc fricky-acurada...si era vell en mathaus...pero mathaus estava en lligueta classificatoria? estava a semis?qui ha estat el mes vell per fases?..i jugant!!...no valen "banquilios"(...encara que sabem que apoooortem molt a l'equip desde la banda!)
    qui ha estat el vetera que ha durat menys en una eurocopa?...per enviar-lo a casa rapid...no jugat menys per lesio inoportuna? perque l'equip abandona per un 10-0 al partit inaugural?
    haurem de recorrer al centre de dades o al torquemada per resoldre la nova frickada-re-pregunta?
    ...et deixo el repte joan!

    ResponElimina