porreros

porreros

dijous, 30 de juny del 2016

Conclusions geogràfiques

Vuitens al sac i ja podem treure algunes conclusions...
Ho faré a partir de les àrees geogràfiques que formen el continent.

1. No és el torneig dels paisos de l'est. A la primera fase ja van caure Rumania, Rússia, Ucraïna, Alb+ania, Txèquia....i Eslovàquia i Hongria els han acompanyat a vuitens. Un mapa desolador per la regió. Només, més enllà del mur, Polònia aguanta i amb més pena que glòria.
Això si, els magiars ens han regalat la màgia inborrable del seu porter Kiraly.

2. Tampoc seria l'Eurocopa dels escandinaus , amb Suècia fent el ridícul, i finesos, danesos i noruegs mirant-ho per la tele. Fins que ha aparegut la sorprenent Islàndia. Poc més de 300.000 habitants volcats i envolcanats per un equip que parla, i molt bé, al camp. L'autèntica sorpresa del campionat.

3. Els equips de les illes britàniques han vingut en massa, exceptuant la  deprimida Escòcia.
I una cosa està clara, els pares del futbol no han evolucionat. Anglaterra ha anat a trompicons i sense cap idea, la gran decepció.  I les Irlandes hi posen voluntat però són una colla d'amics que pensen més en el tercer temps. La sorpresa positiva és clarament Gales, el tapat. Un Bale com no l'havíem vist mai, està portant una selecció golejadora cap a cotes mai assolides.

4.  El Mediterrani continua donant els seus fruits, Itàlia, amb el pitjor equip en molts anys, s'ha plantat a quarts , amb calcio a la vella usanza, però sense gaire dificultats. Els azzurri són així.
Portugal, amb la floreta al cul, continua endavant , encara no sap com.
I França s'encomana a Payet i Griezman per avançar amb pas ferm. Els gavatxos van començar amb molts dubtes. Tot múscul, sis  negres que fan por i poc més. Mais eh voilà, les bleus sont de retour!
En el costat obscur, per fi, i ho dic ben alt, s'ha confirmat, després de la desfeta del mundial de Brasil, la fi de l'imperi espanyol. Iniesta no pot amb tot,  Pedrito fa la pataleta  i Ramos llença els penals...no hase falta dessir nada mas.
Dels Turcs i la megaestrella Turan no calen comentaris.

5. Del centre Europa occidental emergeix Alemanya. Els germànics han agafat el to quan han decidit passar de l'estrella estrellada Draxler o el talent ensopit de Goetze, al davanter centre de tota la vida tipus  Voller, Jancker o Klose, encarnat ara pel "jovenet" Mario Gòmez.
Els Suissos menys suissos de la història ( ara tots són kosovars ) s'han quedat a les portes de fer alguna cosa més profitosa.....i el coach austriac ens va donar bona mostra de la seva saviesa posant Alaba de mitja punta. Vaja, un crack el paio.

6. Finalment el Benelux, a pota coixa, pot donar una gran alegria als seus ciutadans. Amb Holanda a casa , Bèlgica s'ha convertit en una clara candidata. De menys a més, és l'equip més golejador, amb 8 gols i té un bon accès cap a la final.
Les eternes promeses podran superar la mítica generació dels vuitanta ?

I Croàcia ? Mediterrània ? De l'est ? Centre Europa ? Sigui d'on sigui, després d'enlluernar els espanyols, es va autoeliminar ella soleta. Una llàstima.

Bo, senyors...hagan juego....que els quarts són a tocar.

1 comentari:

  1. Personalment, m'agrada molt seguir competicions on no tinc cap equip favorit a priori, ja que el meu sentiment per la roja és testimonial pels quatre culers que hi juguen, i poc més.
    Així, em limito a deixar-me sorprendre i, després de les primeres jornades, a donar el meu suport a les seleccions que més bon futbol hagin fet.
    En aquesta edició però, les novetats eren moltes abans de començar, i no he pogut evitar sentir simpatia per les seleccions més fluixetes. A això hi ha ajudat el nivell baixíssim de joc ofert per les seleccions aparentment favorites. Exceptuant, potser, Bèlgica,que tot i començar fatal ha anat millorant, i França en alguns moments. Els alemanys segueixen amb la seva solvència, però per mi no fan el joc brillant del passat mundial.
    Així doncs, em deixo portar pel cor ara mateix, i m'agradaria que seleccions com Gales o Islàndia poguessin seguir avançant, i que es repetís una gesta com la de Dinamarca del 92, guanyadora després d'haver entrat convidada per la baixa de la selecció iugoslava.
    Com on, Wales!!! Við Iceland!!!

    ResponElimina