porreros

porreros

diumenge, 4 de juliol del 2010

Ghana-Uruguai al Perolet !


Divendres 2 de juliol al bar El Perolet ( Coll Favà ). Sis porreros i una porrera es reuneixen per gaudir d'un fascinant match de futbol, uns quarts del mundial que enfronten l'esperança africana , Ghana, amb els veïns petits del Rio de la Plata, un clàssic dels mundials vingut a menys en els darrers anys, Uruguai.
El partit sembla predestinat a un duel defensiu aferrissat per no perdre una gran oportunitat històrica, però ben aviat uns i altres ens demostren que les ganes d'anar més enllà poden més.
Les aficions s'escalfen i comencen els primers debats. Serginho, Esperpèntic i Goteborg pregonitzen les virtuds dels "charruas", mentre que Alessis i Joangi amb el suport de l'Assumpta demostren la seva passió per les aguiles negres. Al marge de passions, el "suís" Titus reclama un empat.
A les acaballes de la primera part, el més dolent dels ghanesos, Muntari, marca un gol que no podem veure. Casualitats de la vida, la senyal es perd durant cinc minuts. Recuperada ja, continuen les cerveses amunt i avall i cada cop s'encenen més les passions. El gol d'Uruguai arriba gràcies a una cantada del porter Kingson a xut potent del que mai falta a la cita, Forlan. Aquesta imatge es va captar en l'instant del gol.
Però el més dramàtic encara havia d'arribar. Després d'una prorroga dominada de cap a peus pels ghanesos, arriba un dels moments més increibles que s'han viscut en un estadi de futbol.
Una triple rematada africana acaba amb "las manos de Dios" de Suarez . Un gol cantat salvat in extremis. Penal i expulsió. Tota Àfrica bategant en el cor de Gyan. El que havia estat escollit per la glòria, cau en el pou més fons. El seu llançament de penal en el darrer segon del partit s'estavella al travesser. Tot un continent plorant d'impotència i al bar desesperació dels supporters. Us ho juro, semblava un partit important del Barça, ja, ja.. El bot i crits que vam fer l'Àlex i jo són dignes de veure ! La tanda de penals ja sabeu com va acabar i el Ferran ho va veure a casa ! Aquest és el moment en que l'Assumpta va decidir que ja n'hi havia prou , je, je,....
Menció especial per un dels personatges més lamentables del futbol mundial, el Loco Abreu ( que dona nom a un dels nostres porreros) que va donar el passi a les semis als uruguaians ,amb un gol a lo Panenka !
Bo, esperem repetir a les semis una estona tant divertida, malgrat el trist final. Bé, no per tots, el Marc va 30 puntets i es va enfilar fins les primeres posicions de la classificació porrera.
Per part meva, el meu més sincer aplaudiment i admiració per l'equip de Ghana i especialment pel Gyan. El paio, "con dos cojones" va llençar el segon penal i el va clavar per l'escaire !

6 comentaris:

  1. On veureu la final Espanya-Holanda? jejeje

    ResponElimina
  2. T'has equivocat Er Savi, eixe serà el partit pel 3r i 4t lloc, i no el vorà ningú perquè estarem darrere de la quatribarrada de Montilla. El mundial el guanyarà Alemanya contra Uruguai.

    La davallada en la classificació m'ha fet consultar l'oracle, i ja ho tinc tot clar. Que guanye el millor!!

    ResponElimina
  3. dos apunts,
    ghana ha batejat les mans del luis suarez com les "mans del diable" i el gyan en questió ja va fallar un penal decisiu al mundial 2006, no escarmenta....

    ResponElimina
  4. Doncs s'ha de ser desgraciadet, pobret!!
    L'altre dia vaig veure el gol de ghana repetit. Cullons!! Si va xutar des de casa seva. Un golàs i ens el perdem!!
    Però aquell final sí que va valdre la pena!! S'ha de reconèixer que encertar l'empat després d'allò només és digne d'un porrero campió.

    Només us diré una cosa, amics: en futbol es guanya o es perd...però a vegades també s'empata!!

    Especulem una mica amb el marcador sisplau...

    ResponElimina
  5. Marcus, ens associem per fer travesses (en català correcte Quiniel·les) quan s'acabi el mundial? Jo calculo que en mig any ens hem fet d'or. Tu per descomptat poses el seny i jo procuraré posar la rauxa... Estic comprobant que he perdut el seny després de la primera fase.

    Adeu Bafanas

    ResponElimina
  6. per cert penya, dieu molt de mi però almenys ja he aconseguit que l'Assumpta aguanti 90 minuts! i no veig més dones a les fotos no?
    ara em toca treballar les pròrrogues!

    força Robben!
    ferran

    ResponElimina